2011/10/21

unyuu unyuu miffy
Nijntje (Utrecht 21 juni 1955), ook bekend als nijntje pluis, is de hoofdpersoon van een serie kinderprentenboeken over een konijntje. De boeken zijn geschreven en getekend door Dick Bruna.

Oke, jangan tanya saya itu artinya apa -____- sekarang mau bahas tentang si unyuu-unyuu Miffy ini. Nijntje-- (konijntje--little rabbit) atau Miffy, ialah tokoh protagonis dalam buku bergambar serial kelinci yang ditulis sama Dick Bruna. Miffy ini dari Belanda (?) Nijntje (Utrecht21 juni 1955), ook bekend als nijntje pluis, is de hoofdpersoon van een serie kinderprentenboeken over een konijntje. De boeken zijn geschreven en getekend door Dick Bruna.
In 1955 kwam er voor het eerst een nijntjeboek uit, naar het verhaal dat Dick Bruna zijn één jaar oude zoontje vertelde over een konijntje dat ze eerder die dag in de duinen van Egmond aan Zee hadden gezien. Andere bronnen geven aan dat nijntje is gebaseerd op het pluche konijn van Bruna's zoon.
Nijntje wordt op een basale manier getekend, met enkele lijnen en grotendeels in deprimaire kleuren met dikke kaderlijnen. Een nijntjeboek bevat vierentwintig pagina's, met op elke rechterpagina een tekening en op elke linkerpagina vier regels vers. De boeken worden in een klein formaat gedrukt, omdat Dick Bruna het belangrijk vindt dat zijn publiek het gevoel heeft dat de werkjes voor hen gemaakt zijn en niet voor hun ouders.
De verhaaltjes van nijntje zijn in veel talen vertaald. In bijna alle talen is haar naam miffy. Bruna controleert de vertalingen streng; als een boekje wordt vertaald in een taal die hij niet kent, dan vraagt hij iemand anders om de tekst terug te vertalen, zodat hij het resultaat kan controleren.
Op 16 februari 2006 werd er in Utrecht het dick bruna huis geopend, waar veel werk van Bruna te zien is, waaronder uiteraard veel nijntjes. Het maakt deel uit van het Centraal Museum. Ter ere van de opening van het huis werden er een aantal maanden lang verschillende gebouwen in Utrecht (waaronder de Neudeflat) versierd met nijntje-oren.
Aan de Lange Viestraat in Utrecht zijn er verkeerslichten met een afbeelding van nijntje.
Aan het begin van de Utrechtse Van Asch Van Wijckskade aan de Oudegracht is het nijntje pleintje met een standbeeld van nijntje, gemaakt door Bruna's zoon, de beeldhouwer Marc Bruna.

...begitu hasil copasannya di wikipedia belanda saya udah nge transale-tin sih, cuman ya.. enakan pake bahasa belanda gitu deh *dilempar* *bisa aja kaga*Nijntje ini---- oke, manggilnya Miffy aja nyok, biar lebih unyu, lagian kalo Nijnpreketek itu bacanya susah. Umm-- gimana ya, Mifffy ini unyuu gitu. Mata bentuk titik sama mulut bentuk silang itu keliatannya melas banget. Trus, sederhana banget, unyuuu bangeudhz deh.

satu kata: unyuu.

ya, cuman unyuu nyuu <3 nikahi aku Miffy *sakit jiwaak* *ditabok*


 
...ini netherlands (hetalia) bawa-bawa miffy

kebayang banget ga sih saya, ini si Lars (panggil aja gitu gaenak manggil nama negara)
yang berwujud oom-oom kayak gini bawa bawa boneka seunyuu Miffy

 


tapi lars kan emang pedo aaaaaaaww yeah


ini kok ujung-ujungnya jadi begini yah-- yasudahlah, emang takdirnya Miffy itu khas-nya Belanda bukan Jerman apalagi Indonesia (?)
lanjutnya buka http://miffy.com aja dah.


--------

miffy edisi belanda kalah piala dunia :'( kasian dilempar tomat #lah
kesimpulan: miffy nggak punya baju lain, bajunya oren persija terus sih (??)


2 comments:

Have something to say? Fire away! Let's discuss together.